Tria la manera en la que vols col·laborar

Com fer un donatiu

Fent un donatiu, ajudes al fons social de l'entitat, amb un donatiu de 30€ financies un mes de teràpia rehabilitadora per a una persona afectada per la malaltia de Parkinson. 
Pots fer-ho al nostre número de compte:
Per donacions realitzades mitjançant transferència bancària és imprescindible disposar de les dades identificatives del donant perquè el donatiu pugui ser declarat fiscalment i en conseqüència deduïble en la declaració de la renda. Un cop fet l'ingrés les persones que vulguin rebre un certificat  de donació cal que emplenin el següent formulari: 

Ser solidari desgrava

Des de l’1 de gener de 2016 tots els donatius puntuals o aportacions fetes a entitats com la l' Associació Catalana per al Parkinson desgraven més en la declaració de la renda.
 
Ara podràs deduir-te un 75% de l’import dels teus donatius íntegres per aportacions de fins a 150€ l’any. A partir d’aquesta quantitat la deducció de l’import restant serà del 30 o 35% en funció del temps que portis col·laborant amb la mateixa entitat.
Per a més informació: info@catparkinson.org / 932454396

Llegats i testaments

Has pensat en altres formes d'ajudar?

A més de les aportacions econòmiques directes, hi ha altres maneres d'ajudar a la lluita contra l'esclerosi múltiple. Totes elles són vàlides i bones, perquè la teva solidaritat és fonamental per dur a terme els nostres projectes.

El llegat testamentari:

El testament, encara que no és obligatori, facilita els tràmits per als hereus i evita possibles discrepàncies. És un acte de lliure disposició dels béns quan un mor, per distribuir de la manera que consideri més convenient En el cas d'existir hereus forçosos (descendents o ascendents, segons marca la Llei) es pot nomenar hereu a títol universal (de tots els béns) a una persona o entitat determinada.

Si hi ha hereus forçosos, es pot beneficiar a la Fundació amb un llegat testamentari, que és la disposició voluntària d'uns béns o una quantitat de diners determinada, dins del testament, a favor d'una persona o entitat que no té la condició d'hereva. Només cal expressar-ho clarament i expressament en el testament.

Per fer un testament i deixar un llegat a favor de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), la millor manera és redactar un testament notarial obert. Recomanem anar a un notari,  un professional del dret que assessora i resol els dubtes que puguin aparèixer, a més de donar forma jurídica a la voluntat.

Des de la Fundació Esclerosi Múltiple podem dirigir-vos a notaris que col·laboren amb nosaltres de manera desinteressada i us assessoraran de manera gratuïta.

Si teniu la intenció de beneficiar a la Fundació Esclerosi Múltiple en el vostre testament o en vida, si us plau, feu-nos-ho saber.  Per a nosaltres serà de gran ajuda poder planificar a futur els projectes de recerca i els serveis assistencials. Així també podrem agrair personalment la vostra decisió d'ajudar a la Fundació.

La FEM ha editat un llibre informatiu sobre llegats testamentaris. Si voleu rebre aquesta publicació o més informació, preguem empleneu el formulari adjunt: